2014-04-29 11:45Pressmeddelande

Nu kan Reinfeldt vandra säkert

TI, APR 29, 2014 11:46 CET

Statsministerns hemkommun Täby får en Hälsans stig, en trygg och bra promenadstig som ska medverka till att göra kommunen till Sveriges friskaste 2015.

Statsminister Fredrik Reinfeldts hemkommun Täby har målsättningen att kommunen ska vara den friskaste kommunen i Sverige 2015. Som ett led i detta har man nu anlagt en Hälsans stig, ett koncept från Riksförbundet Hjärtlung.

- Det här är ett mycket bra initiativ som vi hoppas att ännu fler kommuner tar efter. Tanken med Hälsans stig är att ha en bra, trygg och säker promenadsträcka för alla, säger Inger Ros, förbundsordförande Riksförbundet Hjärtlung.

Täby kommun skriver på sin hemsida att en 30 minuter lång promenad om dagen minskar risken att utveckla hjärt-kärlsjukdomar, stroke, diabetes och flera andra sjukdomstillstånd.

- Hälsans stig är tillsammans med de hjärtskolor och livsstilsaktiviteter som vi ordnar runt om i landet ett led i det arbete vi gör för att minska risken att utveckla hjärt-kärlsjukdom och för att erbjuda rehabilitering till dem som drabbats, säger Inger Ros.

För kommentarer, var god kontakta: 
Inger Ros, ordförande, Riksförbundet HjärtLung, 073- 91 45 124

Om Riksförbundet HjärtLung 
Riksförbundet HjärtLung, med cirka 40 000 medlemmar i 156 lokalföreningar, arbetar för att hjärt- och lungsjuka personer och deras anhöriga ska kunna leva ett så bra liv som möjligt. Vi erbjuder ett flertal aktiviteter för ett rikare och hälsosammare liv. Vi informerar, utbildar och engagerar oss i hälso- och sjukvårdsfrågor såsom rätten till kvalificerad vård och rehabilitering oberoende av bostadsort, kön och ålder. www.hjart-lung.se

 

Om Hälsans stig 
Hälsans stig är ett världsomfattande koncept som startade 1995 på Irland då den irländska Hjärtfonden anlade den första Hälsans stig. Tanken är att främja motion och att förebygga hjärt-kärlsjukdomar. Skylten för Hälsans stig är densamma över hela världen, så att motionärer enkelt ska känna igen konceptet och veta att promenaden är lättåtkomlig, känns trygg och är tillgänglig för alla. I dagsläget finns det 126 Hälsans stig i Sverige. 
Läs mer: www.halsansstig.se


Om Riksförbundet HjärtLung

Riksförbundet HjärtLung arbetar för att hjärt- och lungsjuka personer och deras anhöriga ska kunna leva ett så bra liv som möjligt. Vi informerar, utbildar och engagerar oss i hälso- och sjukvårdsfrågor såsom rätten till kvalificerad vård och rehabilitering oberoende av bostadsort, kön och ålder.


Kontaktpersoner

Magnus Östnäs
Ansvarig press och opinion
Magnus Östnäs