2020-10-20 22:16Pressmeddelande

Gör som Tilde och Ewa – bli månadsgivare till Riksförbundet HjärtLung!

Riksförbundet HjärtLung erbjuder nu alla som vill att bli månadsgivare. Syftet är att stötta förbundets viktiga arbete för bra vård och livskvalitet.

Lanseringen av månadsgivare görs med hjälp av Ewa och Tilde Fröling i rollerna som sig själva i en kortfilm på temat ”Att bli månadsgivare”.

- Vi ville på ett tydligt och roligt sätt berätta om att vi nu gör det möjligt att bli månadsgivare. Vi är så tacksamma och så glada över att Ewa och Tilde Fröling ställt upp och hjälpt oss med månadsgivar-filmen för att få ut detta viktiga budskap. Förbundets resurser används främst till information, utbildning och stöd till medlemmarna och bidrag till forskning specifikt inom hjärt-, kärl- och lungområdet. Nu hoppas vi verkligen att fler svenskar vill vara med och stödja vårt arbete, säger Christine Cars-Ingels, generalsekreterare för Riksförbundet HjärtLung.

Handlingen är en fristående fortsättning på de tidigare filmerna för Riksförbundet HjärtLung som handlar om kroppens varningssignaler. Tilde Fröling har medverkat även i dessa tillsammans med skådespelarna Sven Wollter och Michael Segerström.

- Den här gången fick jag ju jobba med min mamma vilket var kul! Jag tycker att filmen blev väldigt genuin och fin, säger Tilde Fröling.

Filmen är framtagen och producerad i samarbete med Ligistfilm.

Se filmen:
https://www.youtube.com/watch?v=uPr01mEpTSk

Här blir du månadsgivare
https://betalning.hjart-lung.se/pfs/donation?interval=recurringlock


Om Riksförbundet HjärtLung

Riksförbundet HjärtLung är en rikstäckande patientorganisation som arbetar för att alla med hjärt-, kärl-och lungsjukdom ska få bästa möjliga vård och livskvalitet. Det gör vi genom att påverka vårdpolitiker, samarbeta med hälso- och sjukvården, stödja forskning samt utveckla anpassade livsstilsaktiviteter för våra medlemmar. Riksförbundet HjärtLung är partipolitiskt och religiöst obunden och drivs av ideella krafter i föreningar på riks-, läns- och lokalnivå. Vår värdegrund är allas lika värde. Hjärtat i vår verksamhet är den gemenskap och de aktiviteter som våra lokalföreningar erbjuder runt om i landet. Vår vision: Personer med hjärt-, kärl- och lungsjukdom ska ha ett bra liv. Riksförbundet har verkat sedan 1939. I dag har vi närmare 37 000 medlemmar.


Kontaktpersoner

Christine Cars-Ingels
Generalsekreterare
Christine Cars-Ingels