2014-03-25 12:56Pressmeddelande

Christine Cars-Ingels till Riksförbundet HjärtLung

TI, MAR 25, 2014 10:54 CET

Christine Cars-Ingels blir ny kanslichef på Riksförbundet HjärtLung. Hon kommer närmast från kampanjen Digidel 2013 som verkat för ett ökat internetanvändande i Sverige.

Den 1 april tillträder Christine Cars-Ingels tjänsten som kanslichef för Riksförbundet HjärtLung som med sina 40 000 medlemmar är en av Sveriges största patientorganisationer.

Christine Cars-Ingels kommer från tjänsten som kanslichef för kampanjen Digidel 2013 - en kampanj för digital delaktighet vars kansli finansierades av .SE - som involverat över 400 företag och organisationer mot målet att få ytterligare en halv miljon svenskar att börja använda internet.

Christine Cars-Ingels har också en bakgrund i folkbildningen. På Folkbildningsförbundet, studieförbundens intresseorganisation, drev hon i sin roll som kommunikationsansvarig frågor om aktivt medborgarskap samt medverkade till att bygga varumärket folkbildning.

– Det är en stor förmån att som kanslichef för Riksförbundet HjärtLung få arbeta för att alla med hjärt- och lungsjukdom i Sverige ska erbjudas bästa möjliga vård och rehabilitering. Förbundet har en viktig roll att värna rätten till bästa möjliga behandling och stöd, säger Christine Cars-Ingels.

 

För mer information: 
Inger Ros, förbundsordförande Riksförbundet HjärtLung, 073 - 91 45 124

Magnus Östnäs, pressansvarig, Riksförbundet HjärtLung, 073 - 633 62 03 

Om Riksförbundet HjärtLung 
Riksförbundet HjärtLung, med cirka 40 000 medlemmar i 156 lokalföreningar, arbetar för att hjärt- och lungsjuka personer och deras anhöriga ska kunna leva ett så bra liv som möjligt. Vi erbjuder ett flertal aktiviteter för ett rikare och hälsosammare liv. Vi informerar, utbildar och engagerar oss i hälso- och sjukvårdsfrågor såsom rätten till kvalificerad vård och rehabilitering oberoende av bostadsort, kön och ålder. www.hjart-lung.se


Om Riksförbundet HjärtLung

Riksförbundet HjärtLung arbetar för att hjärt- och lungsjuka personer och deras anhöriga ska kunna leva ett så bra liv som möjligt. Vi informerar, utbildar och engagerar oss i hälso- och sjukvårdsfrågor såsom rätten till kvalificerad vård och rehabilitering oberoende av bostadsort, kön och ålder.


Kontaktpersoner

Magnus Östnäs
Ansvarig press och opinion
Magnus Östnäs