2018-02-14 15:12Pressmeddelande

Bättre koll på hjärta och lungor med ny digital tjänst

Riksförbundet HjärtLung har tagit fram en app med syftet att underlätta vardagen för personer med hjärt- eller lungsjukdom. Appen HjärtLungKollen samlar e-hälsotjänster som är särskilt värdefulla för personer med hjärt- och lungsjukdomar och för deras anhöriga.

I HjärtLungKollen finns nyheter och information från Riksförbundet HjärtLung. Via Bank-ID-inloggning kan användaren se sina recept och logga in på sin medicinska journal.

- Riksförbundet HjärtLung arbetar för att alla med hjärt- och lungsjukdomar ska kunna leva ett så bra liv som möjligt. Att lansera appen HjärtLungKollen är en viktig pusselbit för att bidra till detta, vi stärker patientens förmågor att vara delaktig i sin behandling. Då digitaliseringen skapar nya möjligheter är det viktigt att vi som patientorganisation ligger i framkant och hjälper våra medlemmar att få tillgång till, och dra nytta av digitala hälsotjänster. Detta är ett positivt steg i digitaliseringens riktning för alla som berörs av hjärt- och lungsjukdomar, och vi tänker fortsätta vara med och driva en positiv digital utveckling för våra medlemmar, säger Inger Ros, förbundsordförande för HjärtLung.

Appen lanseras i samarbete med företaget FRISQ som tagit fram en tjänst för hantering av recept och läkemedel oavsett vilket apotek man använder.

Appen HjärtLungKollen

Syftet med HjärtLungKollen är att underlätta vardagen för personer med hjärt- eller lungsjukdom, och deras anhöriga. Appen är gratis och kan laddas ner på App Store eller Google Play för iPhone respektive Android för både mobiler och surfplattor.

I appen samlas flera värdefulla funktioner, till exempel kan du:

  • ta del av senaste nyheter och information från Riksförbundet HjärtLung
  • se dina och anhörigas läkemedelsrecept, inklusive recepthistorik
  • se din medicinska journal via 1177 Vårdguiden
  • beställa dina och anhörigas läkemedel från etablerade apoteksaktörer – med gratis hemleverans
  • lägga in läkemedelspåminnelser så du inte missar att ta dina läkemedel

Kontakt
Inger Ros, förbundsordförande Riksförbundet HjärtLung, 073-914 51 24
Magnus Östnäs, pressansvarig, Riksförbundet HjärtLung, 073-633 62 03

 

Om Riksförbundet HjärtLung

Riksförbundet HjärtLung är en av Sveriges största patientorganisationer med 150 lokalföreningar, 20 länsföreningar och 37 000 medlemmar över hela landet.


Om Riksförbundet HjärtLung

Riksförbundet HjärtLung arbetar för att hjärt- och lungsjuka personer och deras anhöriga ska kunna leva ett så bra liv som möjligt. Vi informerar, utbildar och engagerar oss i hälso- och sjukvårdsfrågor såsom rätten till kvalificerad vård och rehabilitering oberoende av bostadsort, kön och ålder.


Kontaktpersoner

Magnus Östnäs
Ansvarig press och opinion
Magnus Östnäs