2005-05-24 12:20Pressmeddelande

Bara en vecka kvar till rökfritt på krogen!

TI, MAJ 24, 2005 10:42 CET

Nu är det endast sju dagar kvar tills det blir rökfritt på landets serveringsställen – något som speciellt välkomnas av oss som arbetar i branschen och av oss lungsjuka som inte klarar av att vistas i rökiga lokaler.

Följande frågor kommer att belysas: 

• Kommer nya målgrupper att besöka serveringsställen efter den 1 juni? • Vad tycker personal som röker och personal som inte röker om den nya lagen? • Vad har Nöjeskrogen för erfarenheter att vara helt rökfria under de senaste två åren? • Kommer vi att vetenskapligt kunna visa att rökstoppet påverkar personalens hälsa? 

Lungläkare Matz Larsson presenterar en unik studie med syfte att kartlägga hur rökstoppet påverkar personalens hälsa. Peter Flack med personal berättar om erfarenheter att vara en rökfri nöjeskrog sedan 2003. Personal som röker och personal som inte röker delar med sig av erfarenheter och tankar inför förändringen den 1 juni. 
–Det har varit omöjligt för mig som har lungsjukdomen KOL att gå på café eller restaurang där det är tillåtet att röka. En ny värld öppnar sig för mig när rökförbudet träder i kraft, säger Inger Kahlin i Hjärt- och Lungsjukas förening. 

Tid: Onsdagen den 25 maj 2005, kl 10.00 Plats: Nöjeskrogen i Örebro, Järntorget 1. 

Ja, jag kommer att närvara vid pressträffen den 25 maj:

Namn________________________________________________ Redaktion_____________________________________________ 

Anmälan via fax 08-668 23 85 eller mejl till ulrika.juto@hjart-lung.se För ytterligare information: Pelle Johansson, projektledare 08-55 606 206, pelle.johansson@hjart-lung.se Ulrika Juto, informatör 08-55 606 214, ulrika.juto@hjart-lung.se

 


Om Riksförbundet HjärtLung

Riksförbundet HjärtLung är en rikstäckande patientorganisation som arbetar för att alla med hjärt-, kärl-och lungsjukdom ska få bästa möjliga vård och livskvalitet. Det gör vi genom att påverka vårdpolitiker, samarbeta med hälso- och sjukvården, stödja forskning samt utveckla anpassade livsstilsaktiviteter för våra medlemmar. Riksförbundet HjärtLung är partipolitiskt och religiöst obunden och drivs av ideella krafter i föreningar på riks-, läns- och lokalnivå. Vår värdegrund är allas lika värde. Hjärtat i vår verksamhet är den gemenskap och de aktiviteter som våra lokalföreningar erbjuder runt om i landet. Vår vision: Personer med hjärt-, kärl- och lungsjukdom ska ha ett bra liv. Riksförbundet har verkat sedan 1939. I dag har vi närmare 37 000 medlemmar.


Kontaktpersoner

Magnus Östnäs
Ansvarig press och opinion
Magnus Östnäs