2014-04-14 11:47Pressmeddelande

Årets hjärt-lungräddare hos Malou

MÅ, APR 14, 2014 14:55 CET

Jannicke Bergman räddade livet på den man som plötsligt föll ihop på Lisebergs dansgolv drabbad av plötsligt hjärtstopp. I dag är de ett par. 
- Jag hade just gått en repetitionskurs i hjärt-lungräddning och reagerade direkt när han föll, säger Jannicke Bergman i Malou Efter tre.

 

Med hjälp av hjärt-lungräddning räddade Jannicke Bergman livet på den främmande man som föll ihop med plötsligt hjärtstopp på Lisebergs dansgolv. Jannickes ingripande är en orsak till att Andreas Olesen lever idag. 

Jannicke Bergman fick i höstas priset Årets hjärt-lungräddare av Riksförbundet HjärtLung, Svenska rådet för hjärt-lungräddning och Stiftelsen för hjärt-lungräddning i Sverige. Alla tre organisationer jobbar för att öka kunskapen om hjärt-lungräddning. Riksförbundet HjärtLung utbildar cirka 4 000 personer i hjärt-lungräddning varje år.

Nu har paret varit med i tv-programmet Malou efter tio i TV4.

Se hela klippet:

http://www.tv4play.se/program/malou-efter-tio?video_id=2594519

 

Nu kan du också nominera till Årets hjärtlungräddare 2014!

Läs mer om priset och hur du gör för att nominera på www.hjart-lung.se

 

Om Riksförbundet HjärtLung 
Riksförbundet HjärtLung, med cirka 40 000 medlemmar i 156 lokalföreningar, arbetar för att hjärt- och lungsjuka personer och deras anhöriga ska kunna leva ett så bra liv som möjligt. Vi erbjuder ett flertal aktiviteter för ett rikare och hälsosammare liv. Vi informerar, utbildar och engagerar oss i hälso- och sjukvårdsfrågor såsom rätten till kvalificerad vård och rehabilitering oberoende av bostadsort, kön och ålder. www.hjart-lung.se

 


Om Riksförbundet HjärtLung

Riksförbundet HjärtLung arbetar för att hjärt- och lungsjuka personer och deras anhöriga ska kunna leva ett så bra liv som möjligt. Vi informerar, utbildar och engagerar oss i hälso- och sjukvårdsfrågor såsom rätten till kvalificerad vård och rehabilitering oberoende av bostadsort, kön och ålder.


Kontaktpersoner

Magnus Östnäs
Ansvarig press och opinion
Magnus Östnäs