2023-09-21 07:40Pressmeddelande

Anders möter Acko: ställ dina frågor till sjukvårdsministern

Nu startar Riksförbundet HjärtLungs samtalsserie Anders möter, där förbundsordförande Anders Åkesson träffar personer intressanta för människor med hjärt-, kärl- och lungsjukdom och för deras närstående. Först ut i Anders möter är sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD) som berättar om sin egen resa i sjukvården och svarar på frågor från seminarie-deltagarna.

I Riksförbundet HjärtLungs webbinarium ”Anders möter” bjuder vi in läkare, politiker och opinionsbildare till öppna samtal.

Riksförbundet HjärtLungs ordförande Anders Åkesson leder samtalen och alla som anmäler sig har möjlighet att skicka in förslag på frågor. 

Först ut i Anders möter är sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD), den 25 september klockan 17.00 -17.45

- En av frågorna till sjukvårdsministern rör behovet av en nationell strategi för hjärtsjukvård. En annan fråga är hur ministern ser på patientorganisationernas roll för utvecklingen av vården, inte minst med tanke på att Riksförbundet nästa år fyller 85 år och grundades av patienterna själva i kampen mot tuberkulos, säger Anders Åkesson, ordförande Riksförbundet HjärtLung.

Anmälningslänk till Anders möter Acko:

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=jZw3YJQDFE6W311Y28bSXMZsP1irtiJAkKGvBY_ti-RUMVBKV0RBTk9LOVNLSU00RTlKUVNKUjlIWi4u

Varmt välkomna!

I webbinarie-serien Anders möter:

25/9 - Acko Ankarberg Johansson, sjukvårdsminister (KD)

27/11 - Kristina Sparreljung, generalsekreterare Hjärt-lungfonden

18/12 - Annica Ravn-Fischer, hjärtläkare, överläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset.

www.hjart-lung.se

 


Om Riksförbundet HjärtLung

Riksförbundet HjärtLung är en rikstäckande patientorganisation som arbetar för att alla med hjärt-, kärl- och lungsjukdom ska få bästa möjliga vård och livskvalitet. Det gör vi genom att påverka vårdpolitiker, samarbeta med hälso- och sjukvården, stödja forskning samt utveckla anpassade livsstilsaktiviteter för våra medlemmar. Riksförbundet HjärtLung är partipolitiskt och religiöst obunden och drivs av ideella krafter i föreningar på riks-, läns- och lokalnivå. Vår värdegrund är allas lika värde. Hjärtat i vår verksamhet är den gemenskap och de aktiviteter som våra lokalföreningar erbjuder runt om i landet. Vår vision: Personer med hjärt-, kärl- och lungsjukdom ska ha ett bra liv. Riksförbundet har verkat sedan 1939. I dag har vi cirka 35 000 medlemmar.


Kontaktpersoner

Anders Åkesson
Förbundsordförande
Anders Åkesson